Aardwarmte als energiebron

Het Rijk verwacht van iedere gemeente eind 2021 een warmtevisie op wijkniveau.

 

Voor de uitwerking hiervan bieden wij gemeenten een totaaloplossing op maat, waarbij bodemenergie uit aardwarmte de primaire duurzame energiebron vormt.

Aardgasvrij met aardwarmte

Gemeentes moeten eind 2021 een transitievisie warmte klaar hebben met daarin per wijk een voorstel en stappenplan om duurzaam aardgasvrij te kunnen verwarmen en koken. Om gemeenten in deze uitdaging te ondersteunen ontwikkelden wij een unieke totaaloplossing, waarbij bodemenergie de primaire duurzame energiebron vormt.

 

Bodemenergie biedt een oplossing voor iedere situatie

Omdat bodemenergie vele toepassingen kent, biedt deze duurzame energiebron een geschikte oplossing voor bijna iedere situatie. Het vormt daarmee een uitstekend uitgangspunt om uw gemeente aardgasvrij te verwarmen.

Geo-varianten_edited.png

Een CO2-vrije gemeente is dichterbij dan u denkt!

Wij begeleiden u in drie stappen naar een duurzame gemeente met aardwarmte. Tijdens het gehele proces wordt zorgvuldige aandacht besteed aan de maatschappelijke impact en juiste voorlichting.

GEO-Scan.png

GEO-Scan
De potentie van bodemenergie in kaart

De GEO-Scan biedt u onder meer een overzicht van de toepasbaarheid van de diverse typen bodemenergie, de afstemming met de warmte- / koudevraag en een indicatie van de kosten, besparingen en benodigde vergunningen en subsidies.

GEO-Studie.png

GEO-Studie
Een techno-economische studie naar de geselecteerde bodemenergiesystemen

Deze uitgebreide studie bevat een ontwerp van de relevante bodemenergiesystemen, een uitwerking van voorbeeldprojecten en een businesscase met betrokken partners. Ook het uitvoeringstraject wordt beschreven; inclusief kosten, ruimtebeslag en afstemming met elektravraag.

GEO-Plan.png

GEO-Plan

Implementatieplan voor de realisatie

Alle benodigdheden voor een succesvolle realisatie: de uitwerking van een strategisch plan, de fasering en uitwerking van een projectplan, het formeren van een bouwteam en de definitie van maatschappelijke mijlpalen en successen. Dit plan bevat ook de technische input voor het communicatieplan naar inwoners.

Waar wacht u nog op?

Als u wilt, kunt u vandaag nog de eerste stap zetten naar een aardgas- en CO2-vrije gemeente. Wij bieden wij u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan om te bepalen wat er voor uw gemeente mogelijk is.

Wilt u een vraag stellen of een afspraak maken? Vul onderstaand formulier in of bel gerust 033 - 432 08 89.

Neem contact op

Wij bellen of mailen u zo spoedig mogelijk terug.

Bedankt! Wij hebben uw bericht ontvangen en nemen zo spoedig mogelijk contact op.

geyser-3242005_1920_edited.jpg