Projecten      Vastgoed

Coca Cola te Rotterdam

Coca Cola gaat verhuizen naar een duurzaam gebouw en blijft Rotterdam trouw.

Het kantoorgebouw aan de Marten Meesweg 25 waar Coca Cola in oktober 2018 haar intrek zal nemen, ligt in de wijk Prins Alexander. OVG Real Estate kocht het in 2015 met de bedoeling het te verduurzamen en te herontwikkelen tot een ‘SMART building’ door toepassing van diverse slimme technologieën. En dat is gelukt. Het energielabel is verbeterd van E naar label A, wat bewijst dat de overall energieconsumptie drastisch is verminderd na renovatie. Het doel is ook dat het pand een BREEAM Very Good certificering behaalt, BREEAM is wereldwijd het meest gebruikte keurmerk voor duurzame gebouwen.

 

Voor de toekomstige huisvesting van het Coca Cola in Rotterdam werkt HermanDeGroot Ingenieurs en Vastgoedstrategen momenteel aan het ontwerp van het inbouwpakket voor de elektrotechnische- en werktuigbouwkundige installaties voor het gerenoveerde kantoorgebouw.

 

Groen en afgestemd op de gebruiker

Met grote open werkruimtes is het gebouw helemaal toekomstbestendig. Voor elk type werk kan een geschikte werkplek worden gecreëerd. Kenmerkend voor dit kantoor is een zorgvuldig afgestemde combinatie van slimme technologieën en duurzaamheidstoepassingen die samen zorgen voor een efficiënte, gezonde en groene werkplek waar de gebruiker centraal staat. Een goed voorbeeld zijn de klimaatplafonds die niet alleen zorgen voor optimaal comfort, maar door de vele sensoren ook een data-infrastructuur vormen die het gebouw verder optimaliseren. Hierdoor wordt het gebouw efficiënter en zuiniger gebruikt. Door de toepassing van ledverlichting, een nieuwe klimaatinstallatie en warmte werend glas wordt het energieverbruik flink verlaagd, en daarmee dus ook de CO2-uitstoot.

Opdrachtgever

Tétris Desing & Build

Locatie

Rotterdam