Nieuws

Op donderdag 24 mei vond de finale plaats van de Doe & Durf Challenge 2018.

Een team van jonge HermanDeGrpot ingenieurs wist een finale plek te behalen met De Vliegende Adviseur. Helaas hebben zij niet gewonnen maar desalniettemin is HermanDeGroot een mooi, innovatief en duurzaam idee rijker. Benieuwd naar het idee? Lees dan verder.

 

De Opdracht

Doe&Durf Challenge 2018 staat in het teken van de digitale revolutie. De ontwikkelingen op digitaal gebied staan niet stil en nemen exponentieel toe, maar niet altijd ten goede van onze duurzame samenleving. ‘Hoe draag jij dus je steentje bij aan onze duurzame samenleving tijdens deze digitale revolutie?’

 

Het Concept

De Vliegende Adviseur is een drone of combinatie van drones die in en rondom een gebouw vliegen. Deze drones zijn uitgerust met verschillende meetapparatuur om het gebouw te inspecteren, te modeleren en metingen uit te voeren naar de huidige staat van gevel en installaties. Met deze gegevens wordt een compleet 3D model ontwikkeld van het bestaande gebouw en installaties. Daarmee kunnen met behulp van een analysetool concreet en visueel noodzakelijk verduurzamingmaatregelen worden aangeven.

 

Er zijn hiermee in basis vijf processtappen te definiëren voor onze werkwijze:

  • inspecteren en meten;

  • verwerken van de metingen;

  • analyseren van de uitkomsten;

  • visualiseren van het gebouw en de meetwaarden in een 3D model;

  • overdragen van informatie naar aannemer/installateur voor het uitvoeren van verduurzamingsmaatregelen.

 

Wij verwachten met deze aanpak een noodzakelijke versnelling in de huidige verduurzamingsmarkt teweeg te brengen!

De Vliegende Adviseur: vliegensvlug advies op maat voor elk gebouw!