Energietransitie

HermanDeGroot levert ook een grote bijdrage aan de energietransitie in Nederland

Dit is een paragraaf. Klik hier om je eigen tekst toe te voegen.

> Projecten >Energietransitie

Pasfoto Johan Herman de Groot (2016).jpg

Johan Herman de Groot

06 - 53 40 50 55

Pasfoto Guus.jpg

Guus Cals

033 - 432 08 89

Grootste geothermieproject van Nederland in de regio Eemland

De potentie van geothermie in regio Eemland* is groot. Larderel Energy heeft daarom een ervaren consortium opgericht, bestaande uit: Huisman Geo, Firan, Well Engineering Partners, Vito en HermanDeGroot Ingenieurs en Vastgoedstrategen. Samen gaan we een energierotonde aanleggen die de gemeenten met elkaar verbindt. Het grootste geothermieproject van Nederland met 7 geothermiecentrales die op een verantwoorde manier elektriciteit opwekken en warmte leveren aan het warmtenet. Deze centrales combineren diepe en ultra-diepe geothermie.

 

De warmtenetten worden publiek ingericht, zodat de consument kan kiezen tussen elke energiemaatschappij, op dezelfde manier als men gewend is bij keuze van gas en elektriciteit.

 

Larderel Energy heeft inmiddels een opsporingsvergunning aangevraagd voor de realisatie van dit plan en de bouw van de geothermiecentrales. Deze aanvraag is ontvankelijk verklaard en wordt naar verwachting eind april toegewezen.

 

* Regio Eemland (provincie Utrecht) bestaat uit de gemeenten Eemnes, Baarn, Soest, Amersfoort, Leusden, Bunschoten/ Spakenburg en Woudenberg en is verenigd in een Regionale Energie Strategie (RES). Gezamenlijk hebben deze gemeenten de opdracht gekregen het energiegebruik te verduurzamen.

© 2020 HermanDeGroot

HermanDeGroot%20JPG_edited.jpg