Projecten      Onderwijs

Hogeschool Rotterdam Museumpark

Op de hoofdlocatie Museumpark is de hoofdinfrastructuur klimaattechnologie van de hoogbouw van 12 verdiepingen gerenoveerd en is een uitbreiding met een restaurant op de begane grond en een open leercentrum op de 1e verdieping gerealiseerd. Voor de renovatie van de hoofdinfrastructuur is een conceptueel plan gemaakt, gericht op de toekomst.

 

De hoogbouw was in de oorspronkelijke situatie per bouwlaag voorzien van een ventilatie-technologie en op het binnenterrein was koeling met koeltoren opgesteld. In de nieuwe situatie is de ventilatie-technologie en de koude-opwekking gecentraliseerd op het dak van de hoogbouw en zijn de voormalige technische ruimten als schacht geschikt gemaakt. Om voor de toekomst voorbereid te zijn op hogere interne warmtelasten is op het dak ruimte gereserveerd voor een extra koelmachine en zijn de transportleidingen van de koelinstallatie op het maximaal benodigde koelvermogen gedimensioneerd, teneinde in aanvullende koeling te kunnen voorzien. Een deel van de technologie is voorbereid op een duurzaam energieconcept.

 

In het restaurant en het open leercentrum is alle technologie integraal in het architectonisch ontwerp opgenomen. De infrastructuur bestaande uit kabelgoten, verlichting, sprinkler, luchtkanalen, leidingnet gekoeld water, luchtkanalen en koelconvectoren is volledig gecoördineerd en goed doordacht aangebracht door de honingraatliggers van de constructie. Het open leercentrum biedt plaats aan circa 250 studenten en is geheel voorzien van koelconvectoren.

 

In de loop der jaren zijn diverse bouwlagen van de hoogbouw van de locatie Museumpark gerenoveerd, waarbij een transparante uitstraling is gegeven en per verdieping een herkenbare kleurstelling is aangebracht. Door de omvangrijke aanwezigheid van computers met toebehoren is een deel van de gerenoveerde verdiepingen voorzien van koelconvectoren.

Opdrachtgever

Hogeschool Rotterdam

 

Locatie

Rotterdam

 

Bruto vloeroppervlak

29.000 m²

 

Architect

EGM Architecten

© 2018 HermanDeGroot

Herman-de-Groot 25-jarig jubileum V1.jpg