Projecten      Onderwijs

Life College

Het LIFE College in Schiedam is gebouwd in opdracht van de Lentiz Onderwijsgroep. Het onderwijsgebouw ligt in het ontwikkelingsgebied Schieveste, dat is een strook grond ingeklemd tussen een intensief gebruikte spoorbaan en één van de drukste autosnelwegen in Nederland, de A20.

 

Het LIFE College in Schiedam bestaat uit twee constructieve en installatietechnische kernen die de sportverdieping op de bovenste laag (5e verdieping) dragen. De omvang van het gebouw is 12.000 m2 BVO ten behoeve van MBO en VMBO. In het gebouw zijn onder andere technieklokalen, een leskeuken, een workshopkeuken, een BINAS-lokaal, een leslokaal verzorging en drie sportzalen ondergebracht.

 

Het gebouw is aangesloten op een warmte-koudeopslag systeem (WKO). De klimaatinstallaties zijn ontworpen op laag temperatuur verwarmen en hoog temperatuur koelen. Voor de warmtedistributie wordt gebruik gemaakt van vloerverwarming. De koudedistributie vindt plaatst via voorgekoelde ventilatielucht. Daarnaast is het vloerverwarmingssysteem voorbereid op vloerkoeling.

Opdrachtgever

Lentiz Onderwijsgroep 

 

Locatie

Schiedam

 

Bruto vloeroppervlak

12.000 m²

 

Architect

SP architecten

© 2020 HermanDeGroot

HermanDeGroot%20JPG_edited.jpg