Projecten      Sport en Recreatie

Pieter van den Hoogenband stadion

Doelstelling van de gemeente Eindhoven was om een van het zwemstadion te ontwikkelen waarin nationaal en internationaal topsport kan worden bedreven.

Pieter van den Hoogenband zwemstadion bestaat uit twee delen: het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion voor wedstrijdzwemmers en een recreatiegedeelte voor publiek. In totaal zijn er vier baden met een totale inhoud van twaalf miljoen kubieke meter. 

 

Het is één van de grootste zwemcomplexen van Europa.

 

Pieter van den Hoogenband zwemstadion heeft een 50 meter wedstrijdbad, een bad met duiktoren en een uniek trainingsbad. Het trainingsbad wordt gebruikt door topzwemmers waar alles verrichtingen kunnen worden gemeten en worden vastgelegd via camera beelden. De verschillende baden hebben beweegbare bodems, onder water camera’s en tijdwaarneming registratie. 

Het bestaande recreatiebad is in zijn totaliteit gerenoveerd.

 

Zowel het nieuwe bad als het gerenoveerde bad zijn voorzien van alle mogelijke energiebesparende maatregelen. Als energievoorziening is naast gas een bio installatie geplaatst.

Herman de Groot heeft alle energiebesparende maatregelen en technologie ontworpen voor het Pieter van den Hoogenband zwemstadion.

Opdrachtgever

Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Gemeente Eindhoven

 

Locatie

Eindhoven

 

Bruto vloeroppervlak

16.000 m²

 

Architect

Koppert + Koenis Architecten + Planners te IJsselstein