Nieuws

Welkom op onze nieuwspagina! Hier vindt u het laatste nieuws over HermanDeGroot, reacties op extern nieuws en onderzoeksresultaten.

Avenue Building Utrecht: kantoor van de toekomst!

Bouwdeel A van Avenue Building aan de Europalaan 40 / Beneluxlaan 1010 in Utrecht is 19 juli 2019 opgeleverd als nieuwe bruisende werkplek voor ABN AMRO Bank NV (ABN AMRO) en haar dochter Asset Based Finance (ABF). Wij zijn vanaf het begin tot aan de oplevering als adviseur en projectmanager betrokken geweest bij de renovatie. Wat kwam daar allemaal bij kijken?


Pand met potentie

Met haar hoge plafonds op de begane grond, grote raampartijen en gelimiteerd aantal kolommen biedt het kantoorpand aan de Beneluxlaan een aangename en lichte werkomgeving. De technische installaties hadden na 20 jaar dienst hun beste tijd gehad en ook diende het pand aan nieuwe eisen te voldoen op het gebied van het binnenklimaat en Energielabel A-certificering.


Daarom hebben wij namens onze opdrachtgever Commerz Real Investmentgesellschaft mbH (CRI) onderzoek gedaan naar de bouwkundige en installatietechnische staat van het kantoorgebouw en op basis daarvan een maatwerkadvies opgesteld voor de techniek, een bestek gemaakt en een tender georganiseerd. Na het succesvol afsluiten van de tender konden de werkzaamheden beginnen!


Nieuwe huurder

Al snel kwam ABN AMRO als nieuwe huurder in beeld voor ca 7.000 m2, zijnde het geheel van bouwdeel A. Er werd opdracht gegeven voor volledige renovatie van het bouwdeel en integratie van de huurdersinrichting van ABN AMRO. Hierbij kwamen wat specifieke aanvullende wensen kijken, zoals een restaurant / eet-werk cafe op de begane grond en laadpalen voor elektrisch vervoer. Als onafhankelijk adviseur hebben wij de verschillende mogelijkheden in kaart gebracht en realistische verwachtingen geschept voor de opleveringstermijn.


Toekomstbestendig, comfortabel en energiezuinig

Door de volledig vernieuwde installaties en inrichting is het bouwdeel een comfortabele en gezonde werkomgeving geworden die klaar is voor de toekomst. Waar voorheen sprake was van gevelradiatoren, wordt het pand nu via de vloer verwarmd én gekoeld. Het bouwdeel beschikt nu over Energielabel A en is daarmee ook nog eens goed voor het milieu! Omdat ABN AMRO de ambitie heeft gesteld om al haar panden in 2030 Paris-Proof te hebben wordt momenteel onderzocht hoe de CO2-footprint nog verder verkleind kan worden, bijvoorbeeld door het plaatsen van PV-panelen.

Duurzame relatie tussen alle stakeholders

Een goede relatie tussen de huurder, eigenaar en andere belanghebbenden is de basis voor duurzaam vastgoed. Daarin vormen de specifieke wensen van de huurder of huurders altijd een interessante uitdaging. Als gedelegeerd projectmanager denken wij niet alleen vanuit het perspectief van de opdrachtgever, maar vanuit het perspectief van alle stakeholders. Zo bereiken we het beste resultaat voor alle partijen, inclusief de opdrachtgever.


Meer weten over onze totaaloplossing voor duurzame vastgoedontwikkeling? Onze adviseurs vertellen graag wat u van ons kan verwachten! Stuur een mail naar info@hermandegroot.nl of bel 033 - 432 08 89.

502 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven