Nieuws

Welkom op onze nieuwspagina! Hier vindt u het laatste nieuws over HermanDeGroot, reacties op extern nieuws en onderzoeksresultaten.

De onderhoudsaudit: controle over kwaliteit en kosten

Zeker bij complexe gebouwen als laboratoria is het als beheerder of gebouweigenaar lastig om de onderhoudspartij goed te beoordelen: het vergt immers specifieke technische kennis. Daarom bieden wij een onderhoudsaudit aan om de kwaliteit van het onderhoud te waarborgen en onnodige kosten te vermijden. Onze opdrachtgever Cora Frijters van Stichting Incubator Utrecht (SIU) deelt haar ervaring.

De uitdaging van SIU

De SIU herbergt innovatieve startups die actief zijn in de Life Sciences en huisvest zowel laboratoria als kantoren. Voor het onderhoud van dit verzamelgebouw is na een aanbesteding door HermanDeGroot een geschikte onderhoudspartij gecontracteerd. Maar hoe bewaak je vervolgens de kwaliteit en kosten van het onderhoud als je zelf de kennis niet in huis hebt?


De oplossing: een onderhoudsaudit

Cora besloot om jaarlijks een audit te laten uitvoeren op de onderhoudspartij. Ze ziet hierin een grote meerwaarde: “Het is heel simpel: als de onderhoudspartij doorheeft dat ik niet de volledige kennis heb, dan gaan ze dingen proberen en de randen opzoeken.” De audit geeft haar de zekerheid dat de kwaliteit gewaarborgd is en ze de juiste prijs betaalt.


Specifieke kennis

De keuze voor HermanDeGroot als auditor was voor Cora snel gemaakt: “Omdat jullie ook de aanbesteding hebben uitgevoerd, kenden jullie alle ins en outs al. Daarnaast ben ik overall zeer tevreden over HermanDeGroot: de communicatie is fijn, er zijn korte lijnen je krijgt per onderwerp of vraag een specifieke adviseur die het meest weet over dat onderwerp.” In het bijzonder stelt ze onze uitgebreide kennis van laboratoria op prijs: “Dat is toch heel anders dan een kantooromgeving.”


Leerproces

Cora is voornemens om HermanDeGroot gedurende de gehele looptijd van het onderhoudscontract in te zetten voor de onderhoudsaudit. Een belangrijk leerpunt uit de eerste audit is om de scope van het te onderhouden oppervlak duidelijk vast te stellen. Cora: “Als je een gedeelte van een gebouw niet meer gebruikt, is onderhoud immers niet noodzakelijk. Zo stond er in een kelder een defecte boiler die niet meer wordt gebruikt, maar nu wel – onterecht - onderdeel was van de audit.” Ze vervolgt: “Na deze eerste nulmeting weet ik goed wat ik in huis heb. De audit van volgend jaar zal een stuk gemakkelijker gaan.”


Wij ontzorgen op het gebied van onderhoud

Twijfelt u ook aan de kwaliteit en prijs van uw onderhoudspartij? Of bent u nog op zoek naar een geschikte onderhoudspartij? Wij kunnen deze zorgen volledig bij u wegnemen en u begeleiden in de aanbesteding en periodieke jaarlijkse audit van uw onderhoudspartij.


Meer weten? Neem gerust contact op via info@hermandegroot.nl of 033 - 432 08 89 voor een vrijblijvende intake!
Voor en na: foto 1 is van voor de onderhoudsaanbesteding, foto 2 is dezelfde ruimte na de eerste audit.

106 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven