Nieuws

Welkom op onze nieuwspagina! Hier vindt u het laatste nieuws over HermanDeGroot, reacties op extern nieuws en onderzoeksresultaten.

Droomcollectief Beekdal: toekomstige bewoners aan het roer!

Als particulier je eigen woonwensen tot werkelijkheid brengen in een nieuwbouwproject. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar dit is precies wat er gebeurt bij Droomcollectief Beekdal in Amersfoort. Onze collega Iris vertelt over dit interessante project, waarbij zij direct samenwerkt met de toekomstige bewoners.

De bewoner als projectontwikkelaar

Droomcollectief Beekdal is niet zomaar een project, maar een Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Bij een CPO kunnen toekomstige bewoners onder begeleiding van een professioneel ontwikkelteam zelf ideeën en wensen inbrengen voor hun nieuw te bouwen woning. Bij Droomcollectief Beekdal ontwikkelen 15 huishoudens gezamenlijk een duurzaam appartementencomplex nabij het centrum van Amersfoort.


Primeur voor HermanDeGroot

Binnen het Droomcollectief geven wij advies op het gebied van duurzaamheid en installaties. Daarbij rekenen wij door middel van een variantenstudie voor verschillende mogelijke concepten uit welke Energieprestatie er kan worden behaald. Dit is het eerste CPO-project waar wij als adviseur bij betrokken zijn, een primeur dus!


Grote betrokkenheid

Iris kan het directe contact met de toekomstige bewoners erg waarderen. “De dynamiek is heel anders, omdat het echt leeft bij mensen”, vertelt ze. Tijdens speciale informatieavonden vertelt Iris de bewoners alles wat zij moeten en willen weten over de duurzaamheidsmogelijkheden en installaties die bij het bouwen van het appartementencomplex komen kijken.


Duurzaam ontwerp

Het ontwerp voor het appartementencomplex voldoet helemaal aan de laatste duurzaamheidskenmerken. Zo is het volledig elektrisch, optimaal luchtdicht en zeer goed geïsoleerd met HR+++ glas en warmteterugwinning. Voor de verwarming, warmtapwater en koeling krijgt iedere woning een eigen warmtepomp met bodemwisselaar. Door plaatsing van hoog rendement-zonnepanelen wordt het dak een bron van duurzame elektriciteit.

Klaar voor de toekomst

Bij de ontwikkeling van het appartementencomplex is uitgegaan van de nieuwe NTA 8800 rekenmethode voor de Energieprestatie van gebouwen. Daardoor zal het gebouw voldoen aan de meest recente standaard voor bijna energieneutrale gebouwen (BENG). Op dit moment wordt het definitief ontwerp afgerond en de bouw start naar verwachting begin 2020.


Meer weten over dit project?

Neem gerust contact op met Iris Otte via iotte@hermandegroot.nl of bel 033 - 432 08 89.

142 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven