Nieuws

Welkom op onze nieuwspagina! Hier vindt u het laatste nieuws over HermanDeGroot, reacties op extern nieuws en onderzoeksresultaten.

HermanDeGroot als de vliegende adviseur


HermanDeGroot heeft zich ingeschreven voor de Doe&Durf Challenge 2018. Dit is een initiatief van (jong)NLingenieurs, waarbij jonge (< 36 jaar) werknemers van ingenieursbureaus een concept ontwikkelen over een vooraf vastgesteld thema. Het thema van dit jaar is ‘’Digitale revolutie: de bouwsteen voor onze duurzame leefomgeving”.

Het concept Het concept dat HermanDeGroot (Iris, Stijn, Stefan, Gert-Jan en Guus) aan het uitwerken is, is de inzet van een drone voor de verduurzaming van (utiliteits)gebouwen. Deze drone kan een 3D scan maken van deze gebouwen. Doordat de drone modulair opgebouwd kan worden (met bijvoorbeeld infraroodcamera’s, fijnstofmeters, luxmeters, etc.), kunnen verschillende eigenschappen van gebouwen gemeten worden. Deze eigenschappen worden hierna verwerkt in een 3D model, waarin mogelijke verduurzamingsmaatregelen inzichtelijk gemaakt kunnen worden. Tevens kan de drone ingezet worden om de bepaling van (o.a.) gebouwlabels gemakkelijker, sneller en completer af te ronden. Natuurlijk moet er ook een goede naam zijn voor dit project: ‘’De Vliegende Adviseur, Vliegensvlug advies op maat voor elk gebouw’’.

De uitslag 24 mei as gaan we het idee pitchen tijdens het ingenieursdiner van NLIngenieurs. De uitslag zal dan spoedig volgen. Uiteraard houden wij u op de hoogte!


Heeft u vragen over onze deelname, of over ons bedacht concept? Wij komen graag in contact met u. Wij zijn bereikbaar via 033 432 08 89 of info@hermandegroot.nl.

17 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven