Nieuws

Welkom op onze nieuwspagina! Hier vindt u het laatste nieuws over HermanDeGroot, reacties op extern nieuws en onderzoeksresultaten.

Het Sociale Bouwbesluit voor een futureproof stad

Na vorig jaar de finale gehaald te hebben, doen we ook dit jaar weer mee met de Doe&Durf-Challenge van NLIngenieurs, met als thema ‘De Ingenieuze Stad: met welke superkrachten zorg jij voor een futureproof stad?’ Om die vraag te beantwoorden bedachten wij een uniek concept: Het Sociale Bouwbesluit.


Wat maakt een stad duurzaam?

In de stad van de toekomst zijn alle technische uitdagingen en duurzaamheidsvraagstukken opgelost. Maar is er genoeg nagedacht over het geluk van de bewoners? Een duurzame stad is immers een stad waar mensen zich gelukkig voelen en willen blijven wonen. Doordat de techniek steeds meer van ons overneemt, worden creativiteit, emoties en sociale interactie steeds belangrijker. Daarvoor biedt het Sociale Bouwbesluit de oplossing.


Technische én sociale eisen

Het Sociale Bouwbesluit is een toevoeging op het technische bouwbesluit en gebaseerd op de kernwaarden sociale interactie, creativiteit en mentale gezondheid. Door te ontwerpen op basis van zowel deze technische als sociale eisen, ontstaat een Stad van de Toekomst waarin men met optimaal levensgeluk kan wonen, werken en ontspannen.


Benieuwd?

Ontdek ons visiedocument: Het Sociale Bouwbesluit

Wij roepen de branche op om mee te denken over dit concept en zo samen de Stad van de Toekomst te ontwikkelen. Doet u ook mee? Laat dan een reactie achter in de comments of via info@hermandegroot.nl


68 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven