Nieuws

Welkom op onze nieuwspagina! Hier vindt u het laatste nieuws over HermanDeGroot, reacties op extern nieuws en onderzoeksresultaten.

In de spotlight: Willemswerf Rotterdam

In 1998 gleed niemand minder dan Jackie Chan in de film "Who Am I" over de markante schuine gevel van het pand: we hebben het over de Willemswerf in Rotterdam. Het iconische pand aan de Rotterdamse Boompjes werd ontworpen door de Amsterdamse architect Wim Quist en tussen september 1984 en december 1988 gebouwd. Leuke feitjes, maar wist u ook dat de Willemswerf al jarenlang een van onze opdrachtgevers is? We vertellen graag wat meer over dit mooie project!Grootschalige renovatie

In 2012 is de planvorming voor een grootschalige renovatie van het pand gestart. Daarbij zijn wij vanaf het begin betrokken geweest: we hebben onder andere onderzoek gedaan naar toepassing van duurzame energie, klimaatconcepten op de kantoorverdiepingen en renovatie van de technische infrastructuur. In het kader van ons 25-jarig jubileum vertellen we graag wat er de afgelopen jaren is opgeleverd en wat er nog staat te gebeuren!


Geheel vernieuwde lobby

Lobby Willemswerf
Vernieuwde lobby Willemswerf

De Willemswerf huisvestte in het verleden alleen Nedlloyd, maar heeft nu meerdere huurders. Die transitie vroeg om een aanpassing van de entree: in opdracht van de eigenaar zijn wij betrokken geweest bij de planvorming, het ontwerp en de realisatie van een geheel vernieuwde lobbyhal, waarin ook faciliteiten als een restaurant, brasserie en een koffiebar te vinden zijn.


Milieuvriendelijke koelinstallatie

De centrale koelinstallatie dateerde nog uit 1988 en was toe aan renovatie. Hiervoor zijn wij op technologisch vlak betrokken geweest. In het ontwerp hebben we veel aandacht gegeven aan energieverbruik, rendement en betrouwbaarheid. Daardoor heeft de vernieuwde koelinstallatie tijdens de warme zomer van 2018 een zeer hoge COP (Coefficient of Performance) gehaald, oftewel een zeer gunstige verhouding tussen energieverbruik en geleverd koelvermogen. De vernieuwde koelinstallatie verlaagt hiermee niet alleen de exploitatiekosten, maar heeft ook een positief effect op de CO2-footprint van de Willemswerf.


Een aangenaam werkklimaat

Tussen 2013 en nu (maart 2019) zijn 12 van de 17 verdiepingen compleet gerenoveerd: zowel bouwkundig als qua elektravoorzieningen en klimaatsysteem. Wij hebben voor deze renovatie het ontwerp, de uitvoering en de oplevering mogen ondersteunen. Vooral het klimaatsysteem heeft een grote metamorfose ondergaan, er is namelijk een compleet nieuw concept met klimaatplafonds toegepast. Hierbij kan de ruimte door middel van een in de plafondplaten verwerkt leidingnet zowel worden verwarmd als gekoeld. Een klimaatplafondsysteem biedt niet alleen een hoge mate van comfort, het ziet er ook strak uit en draagt positief bij aan de duurzaamheidscertificering. De eerstvolgende verdieping die wordt opgeleverd is de 9e verdieping en staat gepland voor midden 2019.


Jackie Chan Willemswerf
Jackie Chan glijdt van de gevel van de Willemswerf in de film "Who Am I" (1998)

Regeltechnische renovatie

De regeltechnische installaties waren bij de oplevering in 1988 toonaangevend en modern, maar zijn compleet door nieuwe technieken ingehaald. Aan ons de taak om deze op een weloverwogen wijze te vervangen en te upgraden naar de huidige stand der techniek. Een uitdaging hierbij is dat het regel- en gebouwbeheersysteem uit 1988 tijdelijk naast de nieuwe systemen wordt gebruikt en gekoppeld. Doelstelling is dat de nieuwe installatie minimaal 15 jaar probleemloos en onderhoudsvrij kan functioneren: alle daarvoor benodigde componenten zullen worden vervangen en we maken optimaal gebruik van de huidige mogelijkheden.Wat staat er nog te gebeuren?

Als onderdeel van de renovatie en in verband met de wijziging van het klimaatconcept zal de centrale luchtbehandelingsinstallatie uit 1988 worden vervangen, inclusief gekoppelde installaties als het warmte- en koude-distributiesysteem, de bevochtigingsinstallatie en de meet- en regelinstallatie. Hierdoor wordt de geklimatiseerde ventilatie in het gebouw naar een hedendaags niveau gebracht en wordt de bedrijfszekerheid van de luchtbehandeling gewaarborgd. Daarbij zal de nieuwe installatie het energieverbruik - en daarmee de exploitatielasten - verlagen.Comfort en CO2-reductie

Door de renovatie van de Willemswerf genieten de gebruikers van een sterk verhoogd comfort en worden de exploitatielasten en CO2-footprint verlaagd. Benieuwd wat wij voor uw vastgoed kunnen doen? Mail ons (info@hermandegroot.nl) of bel naar 033 - 432 08 89. Onze adviseurs staan u graag te woord tijdens een vrijblijvend gesprek.

230 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven