Nieuws

Welkom op onze nieuwspagina! Hier vindt u het laatste nieuws over HermanDeGroot, reacties op extern nieuws en onderzoeksresultaten.

Onze stagiairs stellen zich voor!

We hebben weer een nieuw team van stagiairs dat ons helpt met het oplossen van vraagstukken op het gebied van technologie en duurzaamheid. Dimitri, Sanne, Remco en Dominique (vlnr) vertellen graag over hun onderzoeksproject en wat hun stage leuk maakt!

Dimitri: implementatieplan voor Ultra-Diepe Geothermie

Dimitri Tjon Sie Fat (34) studeert Aardwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam en rondt de Master in de Environmental Management track nu af. “Mijn passie is het versterken van duurzame ontwikkeling en daar hoort het uitvoeren van de energietransitie zeker bij.”


Dimitri helpt ons door een concreet implementatieplan voor Ultra-Diepe Geothermie te schrijven. Een pittige klus, maar gelukkig beschikt hij over een brede ervaring. Dimitri: “Door stap voor stap te beschrijven wat er nodig is om een geothermische centrale op te zetten, kan ontbrekende kennis aangevuld worden en kunnen onnodige uitdagingen voorkomen worden. Mijn project heeft de potentie om de sprong naar CO2-vrije energie keihard te versnellen.”


Dimitri is na zijn eerste maand stage zeer tevreden bij HermanDeGroot: “Ik kijk er iedere dag naar uit om de puzzeltjes over geothermie verder uit te werken. Je kunt bij iedereen gemakkelijk terecht met vragen. We helpen elkaar graag en de verschillende mensen en expertises sluiten sterk op elkaar aan.”

“Mijn project heeft de potentie om de sprong naar CO2-vrije energie keihard te versnellen.” – Dimitri Tjon Sie Fat


Sanne: Smart Grid-expert in spe

Sanne Gort (23) is tweedejaars-student Energy Science aan de Universiteit van Utrecht. Tijdens haar stage focust zij zich op een innovatief onderwerp: Smart Grids. “In dit tweede jaar heb ik ervoor gekozen om een stage te gaan doen omdat mij dit erg leerzaam lijkt! Via via ben ik bij HermanDeGroot terecht gekomen, waar ik mij tot eind januari bezig zal houden met Smart Grids. Daarbij kijk ik met name hoe deze er uit zullen zien in de toekomst.”


Sanne: “Het is een erg leuke opdracht bij een leuk bedrijfje. Ik vind het een groot voordeel dat de lijntjes kort zijn, dat was direct al te merken tijdens de eerste dag. Ik werd in de ochtend hartelijk ontvangen, geïnformeerd over alle handige wetenswaardigheden en daarna aan iedereen voorgesteld, direct erg persoonlijk dus! Ik ben nog maar net begonnen maar ik vind de sfeer nu al prettig en heb er in ieder geval zin in om mijn stage hier af te ronden.”


“Het is een erg leuke opdracht bij een leuk bedrijfje. Ik vind het een groot voordeel dat de lijntjes kort zijn, dat was direct al te merken tijdens de eerste dag.” - Sanne Gort

Remco: financieringsplan voor een geothermiecentrale

Remco Ketelaar werkt aan een onderzoek en plan voor de financiering van een Ultra-Diepe Geothermiecentrale. Dit is zijn afstudeeropdracht voor de opleiding Ondernemerschap & Retail Management aan de Hogeschool Utrecht.


Dat ondernemerschap zit er duidelijk in bij Remco: naast zijn studie en stage runt hij ook nog een eigen bedrijf, Startboard. Remco: “Vanuit dit bedrijf schrijf ik onder andere ondernemingsplannen en bouw ik websites.” Met een knipoog vervolgt hij: “Dus naast dat ik superhard werk aan mijn afstudeeropdracht ben ik bij HermanDeGroot regelmatig te vinden in het belhok.”


Remco sloot half juni al aan bij ons team en zijn stage bevalt hem nog steeds heel goed: “De medewerkers van HdG, het pand en de vrijheid maken van deze stage een echte aanrader.”

“De medewerkers van HermanDeGroot, het pand en de vrijheid maken van deze stage een echte aanrader.” - Remco Ketelaar

Dominique: rendementen en kosten van verschillende waterstofproductieketens

Dominique van der Laan (19) is derdejaars studente aan het Windesheim Flevoland, waar zij Engineering studeert in de richting Werktuigbouwkunde. Het komende halfjaar neemt zij de verschillende waterstofproductieketens, de rendementen en kosten daarvan onder de loep.


Dominique: “Drie weken geleden ben ik bij HermanDeGroot begonnen met dit super interessante project. Op mijn eerste dag werd ik prettig ontvangen door mijn begeleider en tegen halfeen ‘s middags werden we verrast met een lunch die helemaal door HermanDeGroot was geregeld. Leuk, zo kun je met iedereen gelijk een praatje maken!”


“Tegen halfeen werden we verrast met een lunch die helemaal door HermanDeGroot was geregeld. Leuk, zo kun je met iedereen gelijk een praatje maken!” - Dominique van der Laan

Meer weten over stage bij HermanDeGroot?

Lees meer op de hermandegroot.nl/stage-afstuderen. Hier vind je ook ons actuele stage-aanbod. Benieuwd naar de uitkomsten van de vorige stage-onderzoeken? Ontdek het in ons artikel ‘Interessante vraagstukken over verduurzaming en geothermie beantwoord’.


205 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven