Nieuws

Welkom op onze nieuwspagina! Hier vindt u het laatste nieuws over HermanDeGroot, reacties op extern nieuws en onderzoeksresultaten.

Stagiair gezocht: schrijven van CommunicatieplanHermanDeGroot werkt samen met Larderel Energy en andere consortiumleden aan het grootste energietransitie project van Nederland: geothermie in de regio Eemland en Gooi- en Vechtstreek. Hierbij wordt een regio van 12 gemeenten Paris Proof gemaakt met duurzame elektriciteit en warmte opgewekt uit aardwarmte. Hiervoor worden geothermiebronnen geslagen en een groot warmtenet aangelegd. De totaalinvestering van dit project bedraagt ongeveer 5,7 miljard euro.

Binnen dit traject is communicatie en voorlichting van groot belang. Hierbij moeten verschillende markten aangesproken worden. De belangrijkste markt is hierbij de consumentenmarkt. Bewoners moeten instemmen met de constructie van de centrales, en daarnaast ook vrijwillig aansluiten op het warmtenet. Een goede communicatiestrategie is dus van groot belang.

Daarnaast zijn ook de financiële markt, met investeerders (o.a. banken, investeringsfondsen en private investeerders) en beleggers (institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen en verzekeraars) en de politiek (op gemeentelijk, provinciaal en landelijk niveau) van groot belang.

Al deze partijen moeten op de juiste manier met de juiste informatie geïnformeerd worden. Denk hierbij aan alle mogelijke informatiekanalen: advertenties, pers, beeld en geluid, het oprichten van een informatiecentrum, enzovoort. Maar ook de toon en frequentie van informeren zijn van groot belang. Voor deze verschillende partijen zullen verschillende strategieën moeten ontwikkeld.

Tijdens je stage/ scriptie onderzoek je het speelveld van de doelgroepen, stel je een communicatie- informatieplan op dat direct ingezet wordt voor dit geothermieproject.

Voor deze volstrekte waanzinnige opdracht zoeken wij een student(en) die gevoel heeft met marketing in combinatie met het juist informeren van diverse doelgroepen en inzicht heeft in de grote verscheidenheid van doelgroepen, zoals: consumentenmarkt, financiële markt en overheden. Deze opdracht is ook eventueel geschikt voor een duo stage/ scriptie.


Kijk voor meer informatie over deze stage bij https://www.hermandegroot.nl/kopie-van-stage-larderel-communicat


43 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven