Nieuws

Welkom op onze nieuwspagina! Hier vindt u het laatste nieuws over HermanDeGroot, reacties op extern nieuws en onderzoeksresultaten.

Strengere regels voor Energielabel utiliteitsbouw op komst

De regels voor het EPA-U label - oftewel Energielabel - binnen de utiliteitsbouw worden de komende jaren een stuk strenger. Onze EPA-adviseur Stefan den Boeft legt uit wat er gaat veranderen en wat u nu al kunt doen.

Het EPA-U label: ook verplicht voor utiliteitsbouw

Niet alleen woonhuizen, maar ook utiliteitsgebouwen dienen al enkele jaren te zijn voorzien van een energielabel. Voorbeelden van utiliteitsgebouwen zijn een kantoor, hotel, winkel, schoolgebouw, ziekenhuis of een laboratorium.

Met name op de momenten dat dit soort gebouwen worden verkocht of verhuurd is er vraag naar een geldig en actueel energielabel. Sinds vorig jaar wordt hier door de Inspectie Leefomgeving en Transport actief op gecontroleerd.


Wat gaat er precies veranderen?

De regels omtrent het energielabel voor utiliteitsgebouwen worden de komende jaren flink aangescherpt:

  • Vanaf 2023 zijn utiliteitsgebouwen verplicht om minimaal een Energielabel C te hebben.

  • Vanaf 2030 is het zelfs verplicht om deze gebouwen te voorzien van een Energielabel A.

Een utiliteitsgebouw dat niet aan deze eis voldoet, kan dan mogelijk niet meer verhuurd worden of, in ergste geval, zelfs niet meer gebruikt worden.Wat als mijn utiliteitsgebouw momenteel een energielabel C of lager heeft?

Wij kunnen u helpen uw gebouw duurzaam en toekomstbestendig te maken. Om snel inzicht te krijgen in de verduurzamingsmogelijkheden van uw bedrijfspand kunnen wij een energiebesparingsadvies voor uw gebouw opstellen.


In dit maatwerkadvies worden verschillende mogelijkheden onderzocht om het energielabel te verbeteren. We beschrijven hierin welk effect een verduurzamingsmaatregel heeft op het energielabel, wat de kosten en besparingen zijn per maatregel en wat de resultaten zijn bij het combineren van maatregelen. Ons maatwerkadvies vormt daarmee de start van een duurzaam en toekomstbestendig gebouw.


Een maatwerkadvies voor uw vastgoed?

Of wilt u gewoon wat extra informatie over de huidige en toekomstige regelgeving omtrent Energielabels? Onze EPA-U adviseurs Stefan den Boeft en Frits van Beurden vertellen u graag meer! Neem vrijblijvend contact op door ons een mail te sturen (info@hermandegroot.nl) of te bellen naar 033 – 432 08 89.


HermanDeGroot: uw adviseur voor duurzaamheidscertificaten

Naast het opstellen van Energielabels en maatwerkadvies voor verduurzaming kunnen wij u ook adviseren voor BREEAM, GreenKey, GPR en andere duurzaamheidscertificaten.

105 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven