Nieuws

Welkom op onze nieuwspagina! Hier vindt u het laatste nieuws over HermanDeGroot, reacties op extern nieuws en onderzoeksresultaten.

Team HermanDeGroot - Larderel Energy uitgebreid met jong talent

Onlangs zijn zes studenten bij HermanDeGroot- Larderel Energy begonnen aan hun afstudeerscriptie/ stage. Zij zullen de komende maanden een bijdrage leveren aan het kennisteam van HermanDeGroot en Larderel Energy.

Zij stellen zich graag even aan u voor:

Rowan van Wijk, masterstudent werktuigbouwkunde, Universiteit van Twente. "Ik ga mij bezig houden met het opwekken van elektriciteit middels geothermie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een zogenaamde organic rankine cycle (ORC). Tijdens mijn stage stort ik mij op het ontwerpen en optimaliseren van deze centrale zodat deze geïmplementeerd kan worden."

Lars ten Voorde, student werktuigbouwkunde, Saxion. "Ik ambieer de wereld duurzamer te maken met technische oplossingen. Vandaar dat ik erg blij ben met mijn stageopdracht bij HermanDeGroot. De opdracht die ik ga uitvoeren gaat over de netintegratie van een geothermische warmtekrachtcentrale. De casus die ik heb gekregen gaat over een mogelijke centrale die de gemeente Soest van duurzame energie gaat voorzien!"

Lars Visser, student Bedrijfskunde MER, Hogeschool van Amsterdam. "Bij HermanDeGroot doe ik onderzoek naar de ‘True Value’ van Ultra-Diepe Geothermie. Dit houdt in dat ik kijk wat de maatschappelijke waarde is van Ultra-Diepe Geothermie en dit vergelijk met andere energiebronnen."

Guus de Jong, masterstudent Energy Science, Universiteit Utrecht. "Ik ga mij bezig houden met het schrijven van een energiemasterplan voor de bebouwde sector in Nederland. Dit onderwerp kan bijdragen aan richting van beleid en technologische implementatie omtrent de energiehuishouding van utiliteitsgebouwen en woningen voor de toekomst. Ik hoop hiermee voor HermanDeGroot een bijdrage te kunnen leveren!"

Kevin Vis, masterstudent Earth Structure and Dynamics, Universiteit Utrecht. "Ik heb een Bachelor diploma Aardwetenschappen en loop nu stage als onderdeel van de Master Earth Structure and Dynamics aan de Universiteit Utrecht. Voor mijn stage bij HermanDeGroot doe ik onderzoek naar de thermische effecten van de injectie van grondwater in het reservoir gesteente van UltraDdiepe Geothermische systemen. Ik ga de te verwachten positieve en negatieve effecten beschrijven en omschrijven hoe hiermee rekening moet worden gehouden in toekomstige geothermieprojecten in Nederland."

Tim Bouw, student technische bedrijfskunde, Hogeschool Windesheim (niet op de foto). " Het onderzoek dat ik ga doen bij HermanDeGroot bestaat uit het ontwikkelen van een “circulaire oplossing voor een bestaand kantoorgebouw”, waarin verschillende mogelijkheden worden benoemd voor het renoveren van gebouwen op een circulaire manier. Daarbij ontwikkel ik een werkwijze die toepasbaar is voor een vergelijkbaar gebouw in de toekomst."

Heeft u vragen voor onze studenten of benieuwd naar het eindresultaat? Laat het ons weten en wij houden u graag op de hoogte.

29 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven