Nieuws

Projecten Herman De Groot: Bediencentrale Amerongen, eindoplevering

14

Nov

Om de bediening van de stuwen en sluizen bij Hagestein/ Amerongen en Driel te centraliseren is in opdracht van Rijkswaterstaat, de nieuwbouw van de bediencentrale Amerongen gerealiseerd. Het nieuwbouwproject is een separaat onderdeel van de grote renovatie van de stuwen en sluizen in Nederland. Centrale bediening biedt Rijkswaterstaat de mogelijkheid om kosten te besparen en tegelijkertijd het serviceniveau voor vaarweggebruikers te verhogen.
 
Onlangs heeft de eindoplevering plaats gevonden van dit nieuwe gebouw. De nieuwe bediencentrale staat op het midden eiland van het stuwcomplex Amerongen. Herman de Groot Ingenieurs verzorgde het ontwerp en deed de uitvoeringsbegeleiding van de gebouw gebonden technische installaties.
 
Het gebouw is beperkt van omvang, maar heeft wel diverse functies en heeft daarmee ook een uitgebreide technische installatie gekregen. Functies zoals bedienruimte, kantoren voor onderhoud en beheer en een multifunctionele ruimte zijn aanwezig.
 
Door de vormgeving en materiaalkeuze van het gebouw heeft het een unieke plaats gekregen in het landschap, de technische installaties maken door het integrale ontwerp hierop subtiele wijze onderdeel van uit.

LinkedIn

Googleplus

Volgend bericht