Stage

Hoe creëer je meerwaarde uit big data in gebouwen?

Fulltime, Amersfoort

Onze leefomgeving wordt steeds meer uitgerust met sensoren die data verzamelen. Niet alleen huis-, tuin- en keukenapparaten slaan data op en wisselen deze onderling uit, hetzelfde geldt voor de verschillende installaties en apparatuur in een gebouw.

Deze data kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden. Het vinden van de juiste doeleinden en het creëren van meerwaarde zijn de volgende stap. Denk bijvoorbeeld aan het verhogen van het comfort, het energiezuiniger maken of zelfs automatisch inspelen op mogelijke problemen met behulp van big data. Of het voorspellen van gebruik en het matchen van energiegebruik en- opwekking.

 

Binnen HermanDeGroot willen wij graag onderzoeken hoe er meerwaarde gecreëerd kan worden door big data toepassingen in gebouwen.

Binnen het onderzoek staan de volgende punten centraal:

 • Wat houdt big data precies in?  En hoe kun je beschikbare data vertalen naar bruikbare toepassingen?

 • Wanneer en hoe mag je big data toepassen voor analysedoeleinden?

 • Hoe kun je big data toepassen voor verbetering van het energiegebruik??

 • Hoe kun je big data toepassen voor het verhogen van het comfort van de eindgebruiker?

 • Hoe kun je big data toepassen om optimaal gebruik te maken van de (werk-)omgeving?

 • Hoe creëer je meerwaarde door gebruik van data-analyse?

Wie zoeken wij?

 • Je volgt een HBO- of WO-opleiding op het gebied van werktuigbouwkunde;

 • Je bent enthousiast, kunt goed analyseren en zelfstandig werken.

Wat hebben wij jou te bieden?

 • Een fijne werkplek (inclusief laptop) vlakbij het centrum van Amersfoort;

 • Goede support van professionele collega’s;

 • Een nette stagevergoeding;

 • Een gezellige sfeer, inclusief goede gesprekken bij de koffieautomaat en regelmatig een vrijdagmiddagborrel!

Krijg jij hier energie van?

Stuur je cv en een korte motivatie waarom jij de geschikte persoon bent om ons te komen versterken naar jobs@hermandegroot.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Bianca Eysbroek (033-4320889). Hopelijk mogen we jou dan zo snel mogelijk op ons kantoor verwelkomen!

Wie zijn wij?

HermanDeGroot Ingenieurs levert al 25 jaar hoogwaardige technologische oplossingen, strategie en beleid op het gebied van vastgoed en gebiedsontwikkeling in de bebouwde omgeving. Duurzaamheid en focus op de eindgebruiker staan centraal in alles wat we doen. Wij kennen twee afdelingen (technologie en vastgoedstrategie) en daarnaast hebben wij, samen met universiteiten en hogescholen, een oplossing ontwikkeld voor het opwekken van schone energie: Ultra-Diepe Geothermie (UDG). Hierbij wordt warmte die van nature op 4 tot 7 km diepte in de aarde voorkomt gebruikt voor het opwekken van CO2-vrije elektriciteit, warmte en koude.  

Locatie

HermanDeGroot Ingenieurs houdt zijn kantoor aan de Nijverheidsweg- Noord 74a in Amersfoort (nabij het centrum). Ons kantoor is gemakkelijk te bereiken met openbaar vervoer en auto. Er is gratis parkeergelegenheid.

Periode

De tijdsduur van de stage of het afstudeeronderzoek hangt af van je studieprogramma en je opdracht. Dit varieert van weken tot maanden.