Stage

Duurzame gebiedsontwikkeling: concreet plan van aanpak

Fulltime, Amersfoort

Wij willen graag ons steentje bijdragen aan de verduurzaming van ons gebouw en het bedrijventerrein waar wij gevestigd zijn. Er zijn namelijk diverse opties om energie te besparen, energie zelf op te wekken en samen te werken. Daarom zijn wij op zoek naar iemand die samen met ons de opties en kansen in kaart wil brengen.

 

Wil jij meewerken aan het verduurzamen van bedrijventerrein De Isselt in Amersfoort, dan zijn wij misschien wel opzoek naar jou. Wij zoeken een HBO- of WO-student die zich wil vastbijten in alle mogelijke manieren van energiebesparing, energie-opwekkingen en mogelijke varianten voor energie-uitwisseling en samenwerking. Daarmee geven we beleidsmakers, gebruikers en gebouweigenaren concrete handvaten om stappen te maken om te verduurzamen!

 

Bovenstaande onderwerpen zijn thema’s waar HermanDeGroot dagelijks mee bezig is, maar die we nog niet hebben toegepast op ons eigen bedrijventerrein. Wij zijn dus concreet op zoek naar concrete maatregelen om de Isselt te verduurzamen. Het gaat hierbij voornamelijk om de mogelijke maatregelen, slimme samenwerking en inzicht in de financiële consequentie van deze maatregelen.

Hierbij willen we graag samen met onze partners een concreet plan van aanpak voor De Isselt maken.

Wie zoeken wij?

  • Je volgt een HBO- of WO-opleiding, zoals werktuigbouwkunde, bouwkunde, (technische) bedrijfskunde of built environment;

  • Je bent enthousiast, kunt goed analyseren en zelfstandig werken.

Wat hebben wij jou te bieden?

  • Een fijne werkplek (inclusief laptop) vlakbij het centrum van Amersfoort;

  • Goede support van professionele collega’s;

  • Een nette stagevergoeding;

  • Een gezellige sfeer, inclusief goede gesprekken bij de koffieautomaat en regelmatig een vrijdagmiddagborrel!

Krijg jij hier energie van?

Stuur je cv en een korte motivatie waarom jij de geschikte persoon bent om ons te komen versterken naar jobs@hermandegroot.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Bianca Eysbroek (033-4320889). Hopelijk mogen we jou dan zo snel mogelijk op ons kantoor verwelkomen!

Wie zijn wij?

HermanDeGroot Ingenieurs levert al 25 jaar hoogwaardige technologische oplossingen, strategie en beleid op het gebied van vastgoed en gebiedsontwikkeling in de bebouwde omgeving. Duurzaamheid en focus op de eindgebruiker staan centraal in alles wat we doen. Wij kennen twee afdelingen (technologie en vastgoedstrategie) en daarnaast hebben wij, samen met universiteiten en hogescholen, een oplossing ontwikkeld voor het opwekken van schone energie: Ultra-Diepe Geothermie (UDG). Hierbij wordt warmte die van nature op 4 tot 7 km diepte in de aarde voorkomt gebruikt voor het opwekken van CO2-vrije elektriciteit, warmte en koude.  

Locatie

HermanDeGroot Ingenieurs houdt zijn kantoor aan de Nijverheidsweg- Noord 74a in Amersfoort (nabij het centrum). Ons kantoor is gemakkelijk te bereiken met openbaar vervoer en auto. Er is gratis parkeergelegenheid.

Periode

De tijdsduur van de stage of het afstudeeronderzoek hangt af van je studieprogramma en je opdracht. Dit varieert van weken tot maanden.