Stage

Omzetten van gelijkspanning naar wisselspanning

Fulltime, Amersfoort

Leg jij de connectie tussen de ideale energiespanning en duurzaamheid?

Momenteel wordt binnen Nederland een slag geslagen in het toepassen van zonnepanelen. De opgewekte energie middels zonnepanelen betreft een gelijkspanning. Om een bruikbare spanning in de woning te krijgen moet de opgewekte gelijkspanning worden omgezet naar wisselspanning. Zoals bij veel omzettingen gaat deze conversie ook gepaard met verliezen. Om deze verliezen te beperken bestaat de mogelijkheid om de elektra infrastructuur binnen gebouwen op gelijkspanning uit te leggen. Denkende hierbij aan Woningen, Utiliteitsgebouwen en Scholen. Door de infrastructuur op gelijkspanning uit te leggen is de opgewekte spanning direct bruikbaar en kunnen verliezen worden beperkt.

 

Binnen HermanDeGroot willen wij graag inzicht krijgen in de toepasbaarheid van gelijkspanning in gebouwen.

Binnen het onderzoek staan de volgende punten centraal:

 • Geschiedenis gelijkspanningsinstallaties, waarom is er in het verleden gekozen voor wisselspanning en niet voor gelijkspanning.

 • Wat zijn de voor- en nadelen van gelijkspanning t.o.v. wisselspanning?

 • Zijn de huidige (veiligheid)voorschriften, zoals de NEN 1010 en NEN3140, voldoende?

 • Wat is het effect op de gebouwen en gebouwinstallaties als deze van wissel- naar gelijkspanning worden omgezet?

 • Zijn er grote besparende factoren door toepassing van gelijkspanningsinstallatie t.o.v. een wisselspanningsinstallatie.

 • Welke investeringen zijn noodzakelijk binnen het gebouw

Wie zoeken wij?

 • Je volgt een HBO- of WO-opleiding op het gebied van Elektrotechniek;

 • Je bent enthousiast, kunt goed analyseren en zelfstandig werken.

 

Wat hebben wij jou te bieden?

 • Een fijne werkplek (inclusief laptop) vlakbij het centrum van Amersfoort;

 • Goede support van professionele collega’s;

 • Een nette stagevergoeding;

 • Een gezellige sfeer, inclusief goede gesprekken bij de koffieautomaat en regelmatig een vrijdagmiddagborrel!

Krijg jij hier energie van?

Stuur je cv en een korte motivatie waarom jij de geschikte persoon bent om ons te komen versterken naar jobs@hermandegroot.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Bianca Eysbroek (033-4320889). Hopelijk mogen we jou dan zo snel mogelijk op ons kantoor verwelkomen!

Wie zijn wij?

HermanDeGroot Ingenieurs levert al 25 jaar hoogwaardige technologische oplossingen, strategie en beleid op het gebied van vastgoed en gebiedsontwikkeling in de bebouwde omgeving. Duurzaamheid en focus op de eindgebruiker staan centraal in alles wat we doen. Wij kennen twee afdelingen (technologie en vastgoedstrategie) en daarnaast hebben wij, samen met universiteiten en hogescholen, een oplossing ontwikkeld voor het opwekken van schone energie: Ultra-Diepe Geothermie (UDG). Hierbij wordt warmte die van nature op 4 tot 7 km diepte in de aarde voorkomt gebruikt voor het opwekken van CO2-vrije elektriciteit, warmte en koude.  

Locatie

HermanDeGroot Ingenieurs houdt zijn kantoor aan de Nijverheidsweg- Noord 74a in Amersfoort (nabij het centrum). Ons kantoor is gemakkelijk te bereiken met openbaar vervoer en auto. Er is gratis parkeergelegenheid.

Periode

De tijdsduur van de stage of het afstudeeronderzoek hangt af van je studieprogramma en je opdracht. Dit varieert van weken tot maanden.