Stage
Online Marketing en Communicatie

Help jij mee aan een CO2-vrij Nederland?

Fulltime, Amersfoort

Wil jij alles leren op het gebied van marketing en communicatie en daarbij ook een belangrijke bijdrage leveren aan verduurzaming en CO2-reductie in Nederland?

Dan hebben we bij Larderel Energy een unieke kans voor je!

Het is bijna dagelijks in het nieuws: Nederland moet verduurzamen, gasloos worden en de uitstoot van broeikasgassen flink verlagen. Daarvoor zijn op grote schaal duurzame en CO2-vrije energiebronnen nodig, die 24/7 beschikbaar zijn. Zonne- en windenergie zijn helaas weersafhankelijk en het kost erg veel geld om de energie uit deze bronnen op te slaan.

 

Gelukkig zijn er alternatieven: Ultra-Diepe Geothermie (UDG) is een duurzame energiebron waarmee onafhankelijk van het weer CO2-vrije elektriciteit en warmte kunnen worden opgewekt. In het buitenland wordt deze technologie al succesvol toegepast.

Maak jij het verschil in de verduurzaming van Nederland?

Larderel Energy is bezig om geothermie ook in Nederland op regionale schaal te introduceren, te beginnen in de regio Amersfoort. Daar komt op het gebied van marketing en communicatie heel wat bij kijken, want alle betrokken partijen moeten van de duidelijke informatie worden voorzien: denk hierbij aan energieleveranciers, netbeheerders en (lokale) overheden, maar ook bewoners.

 

Samen met je collega’s ga jij er als communicatieprofessional in spe voor zorgen dat al deze partijen proactief worden voorzien van de voor hen relevante informatie. Zo zorg jij ervoor dat de introductie van deze duurzame en CO2-vrije energiebron zo voorspoedig en efficiënt mogelijk verloopt!

Wat ga je doen?

 • Je gaat inventariseren wie de belangrijkste betrokkenen zijn, welke informatie zij nodig hebben en in hoeverre die informatie al duidelijk wordt gepresenteerd op de website (Larderel.nl)

 • Op basis van je bevindingen maak je een plan om Larderel.nl van de juiste informatie en een frisse nieuwe look te voorzien.

 • Je brengt dit plan tot uitvoering: van de opzet voor de sitestructuur en het (her-)schrijven van copy tot aan het ontwerp en beeldmateriaal van de site, je krijgt alle vrijheid om er wat prachtigs van te maken.

 • Uiteraard word je bij alle bovenstaande onderdelen ondersteund door professionele collega’s: je mag ons het hemd van het lijf vragen, maar ook (ongevraagde) adviezen worden gewaardeerd!

Wie ben jij?

 • Je volgt een HBO-opleiding op het gebied van communicatie, (online) marketing of journalistiek;

 • Je bent proactief, stapt makkelijk op mensen af en kunt goed zelfstandig werken;

 • Creativiteit is jouw tweede natuur;

 • Je hebt ervaring met copywriting (bijvoorbeeld voor een eigen blog, verenigingstijdschrift, bijbaan, eerdere stage…)

 • Je hebt een perfecte beheersing van de Nederlandse taal (mondeling en schriftelijk);

 • Ervaring met SEO, het beheren van een website d.m.v. een CMS (bv. Wix of Wordpress) en Google Analytics zijn een pre.

Wat hebben wij jou te bieden?

 • Alle vrijheid om zelf met ideeën te komen en deze uit te voeren;

 • De unieke kans om daadwerkelijk een bijdrage te leveren aan de grootschalige verduurzaming van Nederland;

 • Een prachtige mogelijkheid om in korte tijd veel te leren op het gebied van online marketing en communicatie;

 • Een flexibele en ‘groene’ werkplek vlakbij het centrum van Amersfoort, inclusief laptop, bijzonder goede koffie (en talloze smaken thee, als je dat liever drinkt);

 • Goede support van ervaren collega’s;

 • Een stagevergoeding van €250 per maand;

 • Een open sfeer, een gezamenlijke lunch op maandag en goede gesprekken bij de koffieautomaat!

Als je helemaal tot hier hebt gelezen, heb jij vast interesse in deze unieke kans! Klopt dat? Stuur je cv naar jobs@hermandegroot.nl en vertel erbij hoe jij ons kunt helpen om Ultra-Diepe Geothermie letterlijk en figuurlijk ‘op de kaart te zetten’.

 

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Florine van den Adel (fvandenadel@hermandegroot.nl of 06-10240233). Hopelijk zien we jou binnenkort!

FAQ

Wat is het verschil tussen HermanDeGroot Ingenieurs en Larderel Energy?

HermanDeGroot Ingenieurs loopt sinds de oprichting voorop met oplossingen voor duurzaamheid en ontwikkelde in dat kader een nieuwe oplossing voor de energietransitie: Ultra-Diepe Geothermie (UDG). Om deze nieuwe technologie succesvol in Nederland te introduceren is zusterbedrijf Larderel Energy opgericht. Lees meer: Twee bedrijven, één missie: Nederland CO2-vrij

 

Wat is Ultra-Diepe Geothermie?

Wat UDG is en hoe dit werkt, vertellen in onze blog Wat is geothermie? en deze video voor BRDR.

 

Is Larderel Energy goed bereikbaar?

Larderel Energy is gevestigd in het kantoor van HermanDeGroot aan de Nijverheidsweg-Noord 74a in Amersfoort, vlakbij het centrum. We zijn gemakkelijk te bereiken met openbaar vervoer en auto en er is gratis parkeergelegenheid.

 

Wat is de stageperiode?

We zoeken een stagiair voor een periode van minimaal 3 maanden, de exacte tijdsduur hangt af van je studieprogramma en eventuele stageopdracht vanuit je opleiding. De startdatum van de stage is in overleg.

 

Heb ik een technische achtergrond nodig?

Nee, het is juist jouw talent en kracht om communicatie te verzorgen die voor iedereen begrijpelijk is. Natuurlijk komen er soms technische termen of afkortingen langs, maar daarover hoef je je geen zorgen te maken: je collega’s leggen je met alle enthousiasme en geduld uit hoe het zit!

© 2018 HermanDeGroot

Herman-de-Groot 25-jarig jubileum V1.jpg