Stage

Slimme gebouwen: mogelijkheden en toegevoegde waarde

Fulltime, Amersfoort

Stel je voor: “Je stapt in je auto op weg naar kantoor. Het is nog vroeg en donker buiten. Het regent en het is koud. Na wat reistijd kom je aan bij kantoor. De slagboom gaat automatisch open want je auto wordt herkend. Je parkeert je auto, doet hem op slot en gaat naar de lift. De lampen in de parkeergarage wijzen je de weg naar de lift. Je stapt in de lift en middels je bedrijfspasje stuurt de lift je naar je eigen verdieping. De lift gaat open, lampen in de gangen gaan vanzelf aan en de kantoordeur gaat open. Je kunt zo doorlopen. In het kantoor ontsteken ook de lampen vanzelf en de temperatuur voelt aangenaam, net alsof ze wisten dat je kwam 😉.”

 

Een slim gebouw speelt in op de behoeften en beweging van gebruikers, is duurzaam, toekomstbestendig en energiezuinig. Alle data uit installaties en apparaten wordt gecombineerd en zorgt ervoor dat het de gebruiker makkelijk wordt gemaakt en het gebouw zijn functie geeft die het behoort te hebben onder de meest energiezuinige omstandigheden. Wij zoeken een HBO- of WO-student die zich wil vastbijten in ontwikkelingen rondom smart buildings!

 

Binnen HermanDeGroot willen wij graag inzicht in de mogelijkheden en toegevoegde waarde van slimme gebouwen.

Binnen het onderzoek staan de volgende punten centraal:

 • Wat is een slim gebouw (vanuit het perspectief van de werknemer/ eindgebruiker)? Waar ligt de toegevoegde waarde?

 • Wat komt erbij kijken om een gebouw slim te maken? Met welke aspecten rekening houden?

 • Hoe ziet een principe-ontwerp eruit van een slim gebouw?

 • Hoe moet er worden omgegaan met het privacy aspect?

 • Alle punten zien wij graag verwerkt in een soort functieomschrijving, die middels een Plan van Eisen kan worden vertaald naar een ontwerp.

Wie zoeken wij?

 • Je volgt een HBO- of WO-opleiding op het gebied van werktuigbouwkunde;

 • Je bent enthousiast, kunt goed analyseren en zelfstandig werken.

Wat hebben wij jou te bieden?

 • Een fijne werkplek (inclusief laptop) vlakbij het centrum van Amersfoort;

 • Goede support van professionele collega’s;

 • Een nette stagevergoeding;

 • Een gezellige sfeer, inclusief goede gesprekken bij de koffieautomaat en regelmatig een vrijdagmiddagborrel!

Krijg jij hier energie van?

Stuur je cv en een korte motivatie waarom jij de geschikte persoon bent om ons te komen versterken naar jobs@hermandegroot.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Bianca Eysbroek (033-4320889). Hopelijk mogen we jou dan zo snel mogelijk op ons kantoor verwelkomen!

Wie zijn wij?

HermanDeGroot Ingenieurs levert al 25 jaar hoogwaardige technologische oplossingen, strategie en beleid op het gebied van vastgoed en gebiedsontwikkeling in de bebouwde omgeving. Duurzaamheid en focus op de eindgebruiker staan centraal in alles wat we doen. Wij kennen twee afdelingen (technologie en vastgoedstrategie) en daarnaast hebben wij, samen met universiteiten en hogescholen, een oplossing ontwikkeld voor het opwekken van schone energie: Ultra-Diepe Geothermie (UDG). Hierbij wordt warmte die van nature op 4 tot 7 km diepte in de aarde voorkomt gebruikt voor het opwekken van CO2-vrije elektriciteit, warmte en koude.  

Locatie

HermanDeGroot Ingenieurs houdt zijn kantoor aan de Nijverheidsweg- Noord 74a in Amersfoort (nabij het centrum). Ons kantoor is gemakkelijk te bereiken met openbaar vervoer en auto. Er is gratis parkeergelegenheid.

Periode

De tijdsduur van de stage of het afstudeeronderzoek hangt af van je studieprogramma en je opdracht. Dit varieert van weken tot maanden.