Stage

Reduceren van stikstof-uitstoot in de bouw

Fulltime, Amersfoort

In Nederland is er veel te veel uitstoot van stikstof. Dat zorgt voor grote problemen in de natuur en tast ook de gezondheid van mensen aan. Daarom startte de overheid het Programma Aanpak Stikstof (PAS), met maatregelen om de uitstoot hiervan  te verminderen.

 

Huidige projecten in uitvoering vallen niet binnen deze aanpak als de vergunningen eenmaal binnen zijn, maar toekomstige projecten wel. Voorlopig is er veel onduidelijkheid rondom de PAS. Zijn er maatregelen te vinden die de uitstoot verminderen en waardoor bouwprocessen wel en/ of vaker door kunnen gaan?

 

Binnen HermanDeGroot willen wij graag inzicht in de maatregelen om de stikstofproblematiek beter te beheersen.

Binnen het onderzoek staan de volgende punten centraal:

  • Wat is de PAS en hoe zien de nieuwe afspraken eruit?

  • Wat zijn de effecten en gevolgen voor de bouwsector in de nabije toekomst door invoering van de PAS?

  • Zijn er maatregelen te bedenken die de stikstof-uitstoot dusdanig reduceren (of zelfs stikstof opnemen) waardoor bouwprojecten toch door kunnen  gaan?

  • Hoe kan de uitstoot van stikstof worden gebalanceerd? (Waar kan worden verminderd, waar komt het terug?)

Wie zoeken wij?

  • Je volgt een HBO- of WO-opleiding op het gebied van Werktuigbouwkunde of technische bedrijfskunde;

  • Je bent enthousiast, kunt goed analyseren en zelfstandig werken.

Wat hebben wij jou te bieden?

  • Een fijne werkplek (inclusief laptop) vlakbij het centrum van Amersfoort;

  • Goede support van professionele collega’s;

  • Een nette stagevergoeding;

  • Een gezellige sfeer, inclusief goede gesprekken bij de koffieautomaat en regelmatig een vrijdagmiddagborrel!

Krijg jij hier energie van?

Stuur je cv en een korte motivatie waarom jij de geschikte persoon bent om ons te komen versterken naar jobs@hermandegroot.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Bianca Eysbroek (033-4320889). Hopelijk mogen we jou dan zo snel mogelijk op ons kantoor verwelkomen!

Wie zijn wij?

HermanDeGroot Ingenieurs levert al 25 jaar hoogwaardige technologische oplossingen, strategie en beleid op het gebied van vastgoed en gebiedsontwikkeling in de bebouwde omgeving. Duurzaamheid en focus op de eindgebruiker staan centraal in alles wat we doen. Wij kennen twee afdelingen (technologie en vastgoedstrategie) en daarnaast hebben wij, samen met universiteiten en hogescholen, een oplossing ontwikkeld voor het opwekken van schone energie: Ultra-Diepe Geothermie (UDG). Hierbij wordt warmte die van nature op 4 tot 7 km diepte in de aarde voorkomt gebruikt voor het opwekken van CO2-vrije elektriciteit, warmte en koude.  

Locatie

HermanDeGroot Ingenieurs houdt zijn kantoor aan de Nijverheidsweg- Noord 74a in Amersfoort (nabij het centrum). Ons kantoor is gemakkelijk te bereiken met openbaar vervoer en auto. Er is gratis parkeergelegenheid.

Periode

De tijdsduur van de stage of het afstudeeronderzoek hangt af van je studieprogramma en je opdracht. Dit varieert van weken tot maanden.