Projecten      Vastgoed

Willemswerf, zesde verdieping

De 6e verdieping van kantoorgebouw de Willemswerf, te Rotterdam is compleet gerenoveerd. Zowel bouwkundig, als elektra voorzieningen en het gehele klimaatsysteem incl. besturing. HermanDeGroot Ingenieurs en Vastgoedstrategen heeft met haar kennis van technologie de ontwerp-, uitvoerings- en opleverbegeleiding mogen uitvoeren. En zo de opdrachtgever ondersteund in het verkrijgen van een passend casco installatiepakket voor haar multi-tenant kantoorgebouw.
 
Het grootste renovatie aspect op de verdiepingen zit in het klimaatsysteem en besturing. Het oude systeem betrof een full air concept welke middels pneumatische regeling op de inductie units het klimaat comfort regelt (koeling, verwarming en ventilatie). Het nieuwe concept betreft een klimaatplafond systeem (koeling / verwarming) met luchtverversing. Waarbij door de wijziging in klimaatconcept momenteel de centrale installaties worden gerenoveerd dan wel reeds zijn gerenoveerd.
 
Bij het bepalen van het klimaatconcept tijdens de ontwerp fase van full-air naar klimaatplafonds en centrale installaties, is continu het aspect energiezuinigheid in ogenschouw gehouden. In de reeds opgeleverde gerenoveerde koelcentrale is dit eveneens terug te zien. Koelwater wordt opgewekt middels een magneet gelagerde koelmachine in combinatie met vrije koeling middels koeltorens. De volgende stap in de centrale opwekking worden de luchtbehandelingskasten, want van full-air naar klimaatplafond met luchtverversing… Dat betekent wel wat.

Opdrachtgever

ASR Vastgoed

Locatie

Rotterdam

Bruto vloeroppervlak:

57.500m²

Architect:

Wim Quist 

Powerhouse Company